Начало Други Осем размера гуми на Goodyear с оценка „АА” според европейския етикет

Осем размера гуми на Goodyear с оценка „АА” според европейския етикет

42
0

Goodyear представя осем размера гуми от летния модел EfficientGrip Performance, които са с оценка „АА“ според европейския етикет. Това прави Goodyear една от компаниите, които предлагат на пазара най-голям брой гуми от различни размери с оценка „АА“. Новите осем размера с тази оценка допълват вече обширната гама от гуми на Goodyear с оценки „ВА“. В лятната продуктова гама  EfficientGrip Performance размерите с оценка „BA“ са 53.

Оценката „AA“ осигурява най-високо ниво на представяне според европейския етикет и показва, че съответните гуми осигуряват отлична горивна ефективност и сцепление на мокро. Оценка „А“ за горивна ефективност показва, че съпротивлението при търкаляне е сведено до минимум.

– Ние се ангажирахме с етикетирането през 2012 година и продължаваме да виждаме ползата от гумите с висока оценка за нашите клиенти и за обществото като цяло – коментира Лий Джуниъс, директор “Връзки с обществеността” в Goodyear. – Днес потвърждаваме този ангажимент, предлагайки гуми, които печелят най-високите оценки според етикета. С това показваме ангажимента на Goodyear да помогне за намаляване разхода на гориво, благодарение на ниското съпротивление на търкаляне, и за подобряване безопасността чрез сцеплението на мокро. В същото време продължаваме да искаме от ЕС по-голямо приложение на етикетирането, тъй като днес знаем, че настоящите критерии на етикета са чудесен подход за информиране на потребителите за ползите на гумите. Въпреки това, етикетът показва само три от критериите, докато при разработването на нашите продукти ние тестваме и оценяваме повече от 50 критерия, за да осигурим безопасен, солиден и висококачествен продукт на пазара.

Goodyear беше първата компания, която представи на пазара концептуалните „АА“ гуми през май 2012 на първия ден от доброволното изпълнение на наредбата за етикетирането. След това компанията продължи да разработва технологии за по-нататъшното подобряване конструкцията на гумите и структурата на протектора, както и да оптимизира производствения процес.

– Развълнувани сме да предложим новите осем размера „АА“ гуми на пазара. Нашият ангажимент е да предлагаме иновации и отлично качество на гумите и благодарение на гамата EfficientGrip Performance ние продължаваме да надграждаме този ангажимент днес – коментира Ханс Врижсен, маркетинг директор Goodyear Европа.

Новите осем размера гуми EfficientGrip Performance с оценка „AA“ са: 204/55RI6 94W XL, 204/55RI7 95V XL, 215/55RI6 97H XL, 215/55RI6 97W XL, 215/55RI7 98W XL, 225/50RI7 98V XL, 225/55RI7 101W XL и 225/60R16 102W XL.