Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Основен лагер на коляновия вал е причина за повредата на Хамилтън

Основен лагер на коляновия вал е причина за повредата на Хамилтън

79
0

Основен лагер на коляновия вал е причината за повредата в двигателя с вътрешно горене на Люис Хамилтън, разкриха от Мерцедес. Моторът на англичанина се запали по време на Гран при на Малайзия, докато той водеше в надпреварата. От екипа засекли загуба на налягане на масло и в следващата обиколка агрегатът избухнал.

Двигателят все още се изследва в Англия. Докато всичко около повредата му бъде напълно изяснено, отборите със задвижващи системи Мерцедес ще са с ревизирани параметри на агрегатите (по-ниски режими) и с различна спецификация на маслото. Форс Индия, Уилямс и Мейнър пък няма да получат последния вариант на моторите, докато няма зелена светлина от централата.

За предстоящия уикенд на пистата Сузука в Япония Хамилтън ще използва задвижващата си система от Сингапур. Съотборникът му Нико Розберг ще е с тази от Малайзия.

„Няма рационално обяснение за подобен тип повреди”, коментира спортният директор на Мерцедес Тото Волф. „Ако имаше, щяхме да разрешим проблема. Разговаряхме с Люис и той разбира, че и ние се чувстваме зле. Опита се да окуражи тима въпреки разочарованието си и затова му се възхищаваме още повече.”

Техническият шеф на екипа от Бракли Пади Лоу повтори, че проблемът ще бъде разследван, докато бъде изяснен напълно, за да не се допуска повече до края на сезона.

„Настоящата ситуация е такава, че въпреки повредата, Люис е с толкова задвижващи системи за оставащите пет надпревари, колкото има и Нико. Надяваме се да няма по-нататъшни спънки в програмата му”, допълни Лоу.

След проблема на Сепанг се разгоря нова дискусия, по време на която се обсъждаха куп конспиративни теории. Волф и Ники Лауда определиха предположенията, че тимът има нещо общо с повредата на Хамилтън, като абсурдни. Самият пилот отхвърли тези теории по време на пресконференцията на пистата Сузука.

„Феновете имат право на собствено мнение, но от изявленията ми се вижда как се чувствам по отношение на отбора и момчетата ми”, заяви англичанинът. „Не съм мислил за последното състезание. Бях в Токио, изкарах си добре – това е един от трите ми най-любими града в света.”

Междувременно Хамилтън бе критикуван заради това, че по време на пресконференцията разсеяно снимаше с телефона си. Представители на британската преса коментираха поведението му като неуважение към японските фенове.