Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес обясниха какви режими на двигателя използват

От Мерцедес обясниха какви режими на двигателя използват

69
0
Люис Хамилтън,Мерцедес,старт

Екипът на Мерцедес обясни какви режими на двигателя използва по време на състезателен уикенд. Преди началото на тренировките в Бахрейн, Сребърните стрели разкриха, че използват 3 основни режима на двигателя: един за по-голямата част от тренировките, друг за по-голямата част от квалификацията (въпросни парти режим) и трети за по-голямата част от състезанието.

Всеки един от тези режими може да бъде регулиран с допълнителни настройки за определени ситуации. Основната разлика се състои в това как се използва електрическата енергия: дали се използва цялата в рамките на една обиколка, дали има режим на пестене или пък се използва междинно положение (баланс между изразходване и възстановяване).

От тима обявиха, че Хамилтън и Ботас са използвали режим на по-слабо използване на енергия в Мелбърн, когато са се намирали зад друга кола в турбулентен въздух, за да охладят двигателите си. По същия начин се действало и зад кола на сигурността. Активиран е икономичен режим, за да се съхрани и охлади хардуера.

В тази връзка спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че високопроизводителният режим на двигателите не е бил използван от пилотите на Мерцедес преди 3-ата фаза на квалификацията в Австралия. Въпросният режим е необходим на тима само в няколко обиколки през целия уикенд, като употребата му зависи от конкуренцията.

Това на практика означава, че колкото по-близо са конкурентите, толкова повече го използват, и обратно. За тази година производителите на двигатели са длъжни да позволяват на клиентските си отбори да използват двигателите в същите режими, с които и те го правят.