Начало Рали Надеждата на Хюндай за победа в рали Монте Карло изчезна

Надеждата на Хюндай за победа в рали Монте Карло изчезна

47
0

Надеждата на Хюндай за победа в рали Монте Карло изчезна в събота следобед, след като Тиери Нювил счупи окачването на автомобила си в последната отсечка за деня.

Белгиецът бе увеличил аванса си в челото на класирането до 50 секунди преди 13-ия етап от надпреварата. В бавен завой обаче той отвори прекалено кривата на излизане и при последвалия удар окачването се строши. Екипажът се опита да го закрепи и работи по колата в продължение на половин час, след което механиците поправиха повредата.

„Сутринта стартирахме, знаейки, че Себастиен [Ожие] ще натиска сериозно. Затова отговорихме с победа в отсечка. Преднината ни стигна минута. Преди втората половина от деня взехме стратегическо решение да не рискуваме с гумите. Губехме малко време, но все още контролирахме ситуацията”, обясни белгиецът.

„Чувствах се добре в последната отсечка. В завоя обаче излязохме настрани на трета или четвърта предавка, имаше много чакъл. Явно съм настъпил твърде бързо газта, защото автомобилът изхвърча и ударихме нещо като бетон. Веднага разбрахме, че нещо се счупи.”

„Беше малка грешка. Много съм разочарован – честно казано, повече за отбора, който работи толкова упорито. Искахме да вземем победа, но за съжаление няма да е този път. През уикенда демонстрирахме изключително темпо. Да видим какво ще успеем да спасим в неделя.”

Дани Сордо имаше проблеми със сервото в същата отсечка, като той загуби повече от минута. Испанецът бе пети в края на деня.

„Сутринта ни бе далеч по-добра в сравнение с проблемите от петък”, заяви Сордо. „Условията бяха по-добри, намерихме повече сцепление. Като цяло бях далеч по-щастлив и уверен в автомобила. Все още трябва да търсим перфектния баланс, но поне вървяхме по-силно в отсечките. Следобед продължихме тази тенденция, но във финалния етап внезапно загубихме сервото. Имахме късмет, че стигнахме до финала на дистанцията. Трябва да използваме положителните моменти от днес, за да се подготвим за неделя. Надяваме се да напреднем с позиция, както и да вземем точки от пауърстейджа.”