Начало Рали От Танак подписа с Тойота за 2018 г.

От Танак подписа с Тойота за 2018 г.

69
0

От Танак ще бъде пилот на Тойота в Световния рали шампионат за следващия сезон.  Естонецът кара за М-Спорт тази година, като записа две победи в Италия и Германия.

Догодина обаче той ще бъде част от японския тим, като ще е съотборник на Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи. Извън екипа ще остане Юхо Ханинен, който се очаква да пропусне и последния кръг от сезона в Австралия.

Спортният директор на тима Томи Макинен отдавна искаше да привлече Танак в тима и изрази задоволството си от сделката: „Много сме доволни да си осигурим услугите на От, като сме му хвърлили поглед от известно време. Той представлява перфектната комбинация от младост и опит, съчетана  с правилното  умствено отношение.

-Това означава, че той ще пасне много добре на тима ни. Тази година От надмина очакванията към него, също както нашата кола Ярис през сезона в WRC. Сигурен съм, че това ще бъде едно силно партньорство, като Танак  показва скорост и постоянство на всички типове трасета. Благодаря на Юхо за всичко, което е направил за нас.”

Танак заема 2-ото място в шампионата 2 кръга преди края на сезона. Той изостава на 37 точки от своя съотборник и лидер в шампионата Себастиен Ожие и все още има минимален шанс да се пребори за титлата.