Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обмислят нов начален час на състезанията

Обмислят нов начален час на състезанията

66
0
Валтери Ботас

Шефовете на Формула 1 обмислят смяна на началния час на състезанията. Идеята е по-голямата част от надпреварите да започват в 15:10 часа местно време, което за повечето европейски състезания означава 16:10 ч. българско.

Идеята е по този начин да се повиши гледаемостта на състезанията с по-късен начален час, който да е по-удобен за хората в неделния ден. 10-те допълнителни минути са за излъчване на повече реклами преди старта.

Друго предложение, което е обсъждано сериозно от Liberty Media с телевизионните компании, е целият график за уикенда да бъде изместен с един час по-късно по същите причини.

Промените ще се отнасят само за състезанията, които се провеждат на дневна светлина. Тези в Сингапур, Бахрейн и Абу Даби ще си останат в същите стартови часове.

Очаква се Гран При на Франция тази година да започне още по-късно – в 16:10 часа местно време или 17:10 ч. българско, за да се размине с мача от Световното първенство по футбол между Англия и Панама, която е насрочена за 15:00 ч наше време.