Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха кога ще бъде разгледано обжалването на Алфа Ромео

Обявиха кога ще бъде разгледано обжалването на Алфа Ромео

807
0
Кими Райконен
Кими Райконен, снимка: Спас Генев

Днес стана ясно кога ще бъде разгледано обжалването на екипа на Алфа Ромео относно наказанията на двамата пилоти на тима в Гран при на Германия. Това ще се случи на 24 септември пред Международния апелативен съд в Париж.

Кими Райконен и Антонио Джовинаци финишираха 7-и и 8-и на Хокенхайм. След това обаче бяха наказани от стюардите на ФИА с по 30 секунди за неправилна работа на техните съединители при стартиране. Това ги остави извън зоната на точките – 12-и и 13-и.

Още след обявяването на наказанието шефът на тима Фредерик Васьор заяви, че проблемът със съединителя е бил извън контрола на тима. И че в Алфа Ромео смятат, че разполагат с основания и доказателства решението за наказанията да бъде отменено.

„Бяхме наказани след състезанието и ние решихме да обжалваме санкцията“, каза спортният директор на тима Беат Зендер. „Това е нормална процедура ако си наказан, а смяташ, че имаш аргументи на твоя страна да спечелиш обжалването. Иначе нямаше да го правиш.“

Според Райконен неговият старт и този на Джовинаци изглеждали много добри заради слабите такива на пилотите на Ред Бул. Според финландеца техните тръгвания от място на грида били напълно нормални.