Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха кога ще бъде разгледано обжалването на Алфа Ромео

Обявиха кога ще бъде разгледано обжалването на Алфа Ромео

772
0
Кими Райконен
Кими Райконен, снимка: Спас Генев

Днес стана ясно кога ще бъде разгледано обжалването на екипа на Алфа Ромео относно наказанията на двамата пилоти на тима в Гран при на Германия. Това ще се случи на 24 септември пред Международния апелативен съд в Париж.

Кими Райконен и Антонио Джовинаци финишираха 7-и и 8-и на Хокенхайм. След това обаче бяха наказани от стюардите на ФИА с по 30 секунди за неправилна работа на техните съединители при стартиране. Това ги остави извън зоната на точките – 12-и и 13-и.

Още след обявяването на наказанието шефът на тима Фредерик Васьор заяви, че проблемът със съединителя е бил извън контрола на тима. И че в Алфа Ромео смятат, че разполагат с основания и доказателства решението за наказанията да бъде отменено.

„Бяхме наказани след състезанието и ние решихме да обжалваме санкцията“, каза спортният директор на тима Беат Зендер. „Това е нормална процедура ако си наказан, а смяташ, че имаш аргументи на твоя страна да спечелиш обжалването. Иначе нямаше да го правиш.“

Според Райконен неговият старт и този на Джовинаци изглеждали много добри заради слабите такива на пилотите на Ред Бул. Според финландеца техните тръгвания от място на грида били напълно нормални.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter