Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Очаква се дъжд, това ще направи нещата интересни, заяви Верстапен

Очаква се дъжд, това ще направи нещата интересни, заяви Верстапен

2255
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши трети, а съотборникът му в Ред Бул Серхио Перес бе пети във втората петъчна тренировка за Гран при на Унгария. Нидерландският пилот даде най-добро време сутринта в първата свободна сесия.

„Беше нелек ден на пистата. Направихме някои промени между двете тренировки и трябва да огледаме какво проработи и какво не. Има много неща за анализ тази вечер, но изглежда ще има някакъв дъжд. Това ще направи нещата интересни и нямам търпение за останалата част от уикенда“, коментира Верстапен.

И двамата с Перес споделиха по време на тренировките проблеми с баланса на автомобилите си. Мексиканският пилот обаче каза, че поведението на болида му е било добро и в дълги, и в къси серии.

„Мисля, че определено можем да постигнем подобрение. И в двете тренировки попадах в трафик, поради което смятам, че имаме достатъчно скорост в резерв за квалификацията утре. Прогнозата е, че метеорологичните условия ще се променят през уикенда. Това внася елемент на неизвестност. Може да е от полза повече за едни, отколкото за други пилоти. Ще трябва да изчакаме да видим какво ще стане. Направихме няколко добри крачки и имаме представа както е необходимо да направим още за утре. Оптимист съм“, допълни Перес.