Начало Лайфстайл Очилата на Carrera – символ и в автомобилния спорт

Очилата на Carrera – символ и в автомобилния спорт

242
0
Даниел Брюл

Двубоят на Джеймс Хънт и Ники Лауда във Формула 1 от 1976 г. вече върви по кината, пресъздаден от двукратния носител на Оскар Рон Хауард. Режисьорът, който обича да казва, че развитието на този сезон си е съвсем като холивудски сценарий и почти няма какво да му се пипа, разказва увлекателно за битката на английския красавец и плейбой, разчитащ почти изцяло само на таланта си и методичния, брилянтен, изпипващ всичко по колите си до най-малки подробности австриец. В ролите на двама от най-великите пилоти в историята на Гран при се превъплъщават (при това с невероятен успех) Крис Хемсуърт и Даниел Брюл.

Във филма почти всички детайли в самата история и в обкръжението на пилотите, в целия свят на Формула 1 от онова време са пресъздадени наистина много точно. Един от тях засяга слънчевите очила на състезателите – атрибут, асоцииран много често с авиатори и автомобилни пилоти. Ето защо присъствието на легендарната марка Carrera е толкова осезаемо в цялата лента.

Даниел Брюл например прави изключителна роля като Ники Лауда (Сър Джеки Стюарт например дори коментира, че актьорът е „по-истински Лауда от самия австриец!), като неговото излъчване се допълва от реплика на Carrera 80 – ново „издание” на най-добрите слънчеви очила на Carrera в историята на бранда. Те отразяват по неповторим начин състезателната нишка и отношение на марката към автомобилния спорт. Със своята форма и специални стъкла Carrera 80 предлагат изключително качество и нормална визия във всякакви условия. Логото „Victory C® Logo”, което се вижда на очилата, е символ на цялата колекция и на стила на марката, който остава все така неподражаем десетилетия наред.

Крис Хемсуърт пък подсилва визията на Хънт като неустоимия за жените синеок красавец и невероятно луда глава на пистата с модела Carrera Speedway. Тези очила са с уникални, изпипани да най-малката подробност детайли и контрастиращ профил отпред и на слепоочията.

Carrera 16 пък е моделът, който използва Александра Мария Лара – актрисата, която играе съпругата на Лауда Марлене. Авиаторската рамка е сред най-предпочитаните дизайни и от дамите, а не само от мъжете, като придава на лицето неповторимо изражение.

Присъствието на Carrera е напълно обяснимо, като се има предвид, че вдъхновението за създаването на тези очила идва от самия спорт – от прочутото състезание Карера Панамерикана. Марката е създадена през 1956 г., като първоначално произвежда предпазни очила за мотоциклетисти и скимаски, но скоро разширява гамата си. Някои от колекциите и моделите й са задавали тенденциите в бранша и продължават да го правят и в наши дни.