Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Одобрени са плановете за нов пит и падок на Силвърстоун

Одобрени са плановете за нов пит и падок на Силвърстоун

88
0

Плановете за построяване на нов питлейн и падок на Силвърстоун бяха одобрени от местните власти, с което собствениците на пистата ще успеят да вдигнат стандарта на съоръжението и ще могат да отговорят на очакванията на Бърни Еклестън.

Според настоящото предложение, което би трябвало да подсигури бъдещето на Гран при на Великобритания, питът и комплексът на падока би трябвало да бъдат преместени от настоящото си разположение между Уудкоут и Копс на правата между Клъб и Аби.

Тези два завоя ще бъдат преустроени, като до тях ще бъдат построени нов питлейн, гараж, сграда за контрол на състезанието, медиен център, болница и падок.

Иначе бъдещите планове за Силвърстоун включват и конструиране на бизнес парк, комплекс за спорт и свободно време, тестов център и университетски кампус. Това са плановете, които трябва да бъдат реализирани през следващите 10 години. По този повод управляващият директор на съоръжението Ричард Филипс изрази задоволството си от факта, че месните власти са дали одобрението си за предложените подобрения.

„Това определено е повратна точка за Силвърстоун и нагледно показване на отдадеността от страна на Британския клуб на състезателните пилоти към моторните спортове във Великобритания и запазването на Гран при на Великобритания. Настоящата програма позволява работата по пистата да започне по-късно през тази година.”