Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Цунода остава в Алфа Таури за сезон 2023

Официално: Цунода остава в Алфа Таури за сезон 2023

691
0
Юки Цунода
Юки Цунода; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Алфа Таури оповести официално, че Юки Цунода ще е пилот на отбора във Формула 1 и през сезон 2023. Японският пилот вече има 38 старта зад гърба си.

„Искам да кажа огромно благодаря на Ред Бул, Хонда и Алфа Таури за това, че продължават да ми дават възможност да карам в F1“, коментира Цунода.

„Миналата година се преместих в Италия, за да съм по-близо до фабриката. Наистина се чувствам като част от тима и се радвам, че ще продължим да се състезаваме заедно през 2023 г. Разбира се, сезон 2022 все още не е приключил. Все още натискаме здраво, тъй като участваме в битката в средата на колоната. Изцяло съм съсредоточен да приключим настоящата състезателна година добре“, допълни японският пилот.

Шефът на Алфа Таури Франц Тост отново отбеляза, че Цунода е много талантлив състезател и е постигнал сериозен прогрес през сезон 2022.

„Демонстрираното от него напоследък темпо е ясно доказателство за наученото, както и че заслужава място във Формула 1. Очаквам силни резултати от него в оставащите шест старта от настоящия сезон. Както винаги съм казвал, един пилот има нужда от поне три години, за да свикне изцяло с Формула 1. Радвам се, че Цунода получава време, за да демонстрира пълния си потенциал. Фактът, че успяваме да изведем тези млади таланти през младшите категории и да ги развиваме е признание за доктор [Хелмут] Марко и неговата програма за пилоти“, допълни Тост.