Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Гасли остана в Алфа Таури и за сезон 2023

Официално: Гасли остана в Алфа Таури и за сезон 2023

617
0
Пиер Гасли и Хелмут Марко
Пиер Гасли и Хелмут Марко, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли остава в отбора на Алфа Таури и за сезон 2023, съобщиха официално от тима от Фаенца. 26-годишният французин е с екипа от 2017 г. От отбора отбелязаха, че тази приемственост е страхотна за плавното протичане на работата, тъй като Гасли познава прекрасно всички.

„Пиер е доказан победител, има три подиума и три най-бързи обиколки, а до настоящия момент е събрал 325 точки във Формула 1. Той си изгради и репутация на много силен пилот в квалификациите“, се казва още в изявление на Алфа Таури.

Самият Гасли коментира, че е от пет години с отбора и се гордее от постигнатото през това време.

„Гордея се с прогреса, който имахме. Щастлив съм, че оставам с моя тим Алфа Таури. Тазгодишните нови правила създадоха нови предизвикателства. Добре е, че ще имаме възможност да планираме следващите 18 месеца заедно, така че да поставим добри основи за работата ни в бъдеще“, допълни Гасли.

„Много се радваме да потвърдим оставането на Пиер за догодина“, каза шефът на Алфа Таури Франц Тост, който още в Канада каза, че французинът ще продължи да се състезава за ръководения от него екип.

„Той определено е в групата на най-добрите и конкурентоспособни пилоти във Формула 1. През годините си с нас доказа възможностите си. Пиер несъмнено може да играе основна роля за това отборът ни да направи успешен сезон догодина. От нас зависи да му предоставим конкурентоспособен автомобил, за да продължи да постига отлични резултати“, добави Тост.