Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Перес подписа нов двугодишен договор с Ред Бул

Официално: Перес подписа нов двугодишен договор с Ред Бул

2801
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес гарантира бъдещето си в Ред Бул. Мексиканският пилот подписа нов двугодишен договор с тима. Така той ще остане съотборник на Макс Верстапен до края на 2026 г.

Перес се присъедини към Ред Бул в началото на 2021 г. Оттогава той се радва на най-успешните си сезони в F1. Перес завърши на второ място в миналогодишния шампионат при пилотите. Така Ред Бул окупира челните две места в класирането за първи път в своята история. Точките, спечелено от Перес за двата поредни триумфа на отбора при конструкторите през 2022 и 2023 г.

34-годишният пилот печели първата си победа с Ред Бул в Гран при на Азербайджан 2021. Следващия сезон той триумфира на уличните писти в Монако и Сингапур. Миналата година Перес добави още две победи в Джеда и Баку. Освен петте победи, мексиканецът има още 29 подиума и три полпозишъна за Ред Бул.

През последните месеци имаше много спекулации за бъдещето на Перес в Ред Бул. След старта в Сузука стана ясно, че той е поискал тригодишен договор. Отборът обаче е отказал да предложи толкова дълго споразумение на 34-годишния пилот

Сред претендентите за мястото на Перес бяха Даниел Рикиардо, Юки Цунода и Карлос Сайнц. Испанецът дори води разговори с тима. В крайна сметка обаче Ред Бул реши да удължи договора на Перес с още две години.

„Сега е важен момент да потвърдим състава си за 2025 г. Много сме много доволни, че ще продължим да работим заедно с Чеко“, сподели Кристиан Хорнер.

„Непрекъснатостта и стабилността са важни за екипа. Между Чеко и Макс има успешно и стабилно партньорство, което осигури първото в историята ни класиране на първите две места в шампионата при пилотите през миналата година.“

„Перес имаше силен старт на 2024 г. с вторите места в Бахрейн, Саудитска Арабия и Япония, а след това и с подиума си в Китай. Последните няколко състезания бяха трудни, тъй като има намаляване на разликите. Ние обаче сме уверени в Чеко и очакваме с нетърпение завръщането му към доказаната форма и представяне, които толкова често виждаме.“

„Миналата година беше доста доминираща за нас. Сега ще трябва да работим усилено, за да запазим титлите си. Сигурни сме в състава си и в екипа като цяло, което е силно наложително в очертаващия се близък шампионат тази година“, добави шефът на Ред Бул.

„Наистина съм щастлив да посветя бъдещето си на този страхотен отбор. Състезанията за Ред Бул Рейсинг са предизвикателство като никое друго – както на пистата, така и извън нея“, каза Перес

„Радвам се, че оставам тук, за да продължим заедно нашето пътуване и да допринесем за великата история на този екип още две години. Да бъда част от Ред Бул е огромно предизвикателство, което обичам“, обясни пилотът на Ред Бул.

„Тази година ни предстои ни голямо предизвикателство. Имам пълно доверие на целия екип и знам, че бъдещето тук е светло и се вълнувам да бъда част от него. Искам да благодаря на всички за доверието, което ми гласуват. То е наистина голямо. Искам да се отплатя с отлични резултати на пистата и извън нея. Мисля, че ни предстои много работа. Имаме още много шампионати, които да спечелим заедно“, завърши Серхио Перес.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Новият договор на Перес не е добра новина за Сайнц и Цунода. Испанецът продължава да бъде без гарантирано място за следващата година. Вариантите пред Сайнц остават Ауди или Уилямс, тъй като Мерцедес изглежда не проявява интерес към него. Същевременно японецът най-вероятно ще остане във Виза РБ за още една година.