Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц все по-близо до преминаване в Уилямс

Сайнц все по-близо до преминаване в Уилямс

2955
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц може да продължи кариерата си в Уилямс. Според информация на различни източници, испанецът води напреднали разговори с британския отбор и може да си партнира с Александър Албон от 2025 г. нататък.

Сайнц е една от ключовите фигури в пазара на пилоти за следващия сезон. Трикратният победител в F1 напуска Ферари в края на годината. До момента той няма договор и преговаря с различни отбори

Бъдещето на Сайнц е обект на интензивни спекулации през последните седмици. Известно е, че той има предложение да се присъедини към Заубер с дългосрочен договор. Той ще продължи до прехода на отбора към Ауди от 2026 г.

Немският производител иска Сайнц да вземе решение възможно по-скоро. Целта е Ауди да потвърди пилотския си състав до средата на тази година, за да може да се съсредоточи върху поставянето на други ключови основи в дългосрочен план.

Сайнц обаче не иска да бърза с решението за бъдещето си в F1. Испанецът продължава да вярва, че пред него ще се открият потенциални възможности в Ред Бул. Тези опции обаче започват да намаляват все повече. Говори се, че Ред Бул вероятно ще запази Серхио Перес за още една година. От Мерцедес пък могат да дадат шанс на Андреа Кими Антонели, или да привлекат друг пилот за една година.

Говори се, че Сайнц води разговори с Уилямс за това какво може да предложи след сезон 2025, тъй като отборът си поставя амбициозни цели за бъдещето. По-рано този месец Уилямс удължи договора на Александър Албон. В същото време Джеймс Ваулс настоява за промени в инфраструктурата, които се надява да помогнат за постигане на напредък.

Един от асовете в ръкава, който може да бъде много привлекателен за Сайнц, е договорът на Уилямс с Мерцедес. Според спекулациите, че германският производител е дал някои ранни обещания с новия си дизайн на силовия агрегат.

Миналия уикенд Воулс заяви, че Уилямс прави всичко възможно, за да гарантира, че през следващите няколко години ще напредва възможно най-бързо. Всичко това се случва на фона на трудностите от началото на годината.

„Автомобилът от 2025 г. е в тунела, това е толкова просто. Вие правите това, за да изпреварите себе си във времето за 2026 и 2027 г. През целия път посланията ми ще продължат да бъдат едни и същи. Не че не ме е грижа за тези сезони [преди 2026 г.], но от друга страна искам да сме успешни в бъдеще. За да постигна това, трябва да взема някои доста сурови решения, за да трансформирам организацията“, обясни шефът на Уилямс.