Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Давиде Бривио става състезателен директор на Алпин

Официално: Давиде Бривио става състезателен директор на Алпин

1367
0
Хоан Мир, Давиде Бривио
Хоан Мир и Давиде Бривио; снимка: Сузуки

Алпин потвърди официално, че Давиде Бривио става състезателен директор на отбора от Формула 1. В съобщението се казва, че специфичната му роля и отговорности ще бъдат оповестени през идващите седмици. Той ще отговаря директно пред главния изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси, чието назначение бе оповестено скоро.

„Давиде идва в Алпин F1 Тийм с огромен опит и успехи след повече от 20 години в световния шампионат MotoGP. Последният от тях бе спечелването на титлата с Хоан Мир и предишния му тим (Сузуки). Нямаме търпение да го приветстваме в началото на следващия етап от пътешествието ни във Формула 1“, се допълва в изявлението.

Присъединяването на Давиде Бривио към тима от Енстън/Вири Шатийон бе очаквано от известно време. Официалната му раздяла със Сузуки бе оповестена на 7 януари

Той бе начело на тима в продължение на 8 години. Бривио заяви тогава, че е получил предложение за ново професионално предизвикателство и е решил да го приеме.

„Трудно е да се сбогувам с всички прекрасни хора, с които създадохме един великолепен отбор. От тази гледна точка съм тъжен, но същевременно имам огромна мотивация за това ново предизвикателство. Това бе основният ми довод да взема решение дали да продължа договора си със Сузуки или да започна напълно нова работа“, каза още Бривио.

Решението му да тръгне в друга посока бе пълен шок за Сузуки, посочи шефът на проекта Шиничи Сахара.

„Чувствам се сякаш някой е откъснал част от мен, защото винаги заедно сме обсъждали как да развиваме тима, моторите, работихме наистина дълго време. През 2020 г. постигнахме фантастични резултати въпреки необичайната и трудно ситуация. Сега търсим начин да покрием максимално добре загубата на Давиде. Желаем му всичко най-добро в бъдеще“, сподели Сахара.