Начало Рали Ожие начело след края на първия ден във Великобритания

Ожие начело след края на първия ден във Великобритания

37
0

Себастиен Ожие запази лидерството след края на първия ден от рали Великобритания, последен кръг от сезона във WRC. Осигурилият си предсрочно титлата пилот на Фолксваген удържа на атаките на Крис Мийк със Ситроен DS3 и запази аванс от 13.5 сек.

Ожие имаше преднина от 12.9 сек след първите 3 отсечки, но след сервиза в 4-ата британецът намали я намали на 7.7 сек, след като Себастиен не се чувстваше комфортно с колата. Той обаче бързо си върна увереността и в следващия пробег беше само с 0.4 сек по-бавен от Мийк, а в последните 6-и за деня изпревари Крис с 5.4 сек.

В битката за 3-ото място Андреас Микелсен с Фолксваген Поло увеличи дистанция между себе си и Мадс Остберг от Ситроен на 11.6 сек, но пък в същото време вече изостава от водача на половин минута. Челната петица допълва Дани Сордо с Хюндай, но той вече е на повече от минута след лидерите.

След него са От Танак от М-Спорт Форд и Хейдън Падън с Хюндай. Новозеландецът се завъртя в началото на 4-ия пробег, а след това имаше проблеми и с хидравликата. Чак 8-и е Елфин Еванс, който спука гума в 4-ата отсечка и от 5-и се срина 9-и, преди да изпревари Мартин Прокоп. Последния счупи окачване и остана извън топ 10.