Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ограничават допълнително картите за управление на двигателите през 2012 г.

Ограничават допълнително картите за управление на двигателите през 2012 г.

40
0
Люис Хамилтън

Още по-стриктни ограничения върху картите за управление на двигателите ще има от страна на ФИА за сезон 2012 г. Целта е да се намалят до минимум шансовете на екипите от Формула 1 да използват по какъвто и да е начин отработените газове от изпускателната система.

Обдухването на дифузьорите, оказало се ябълката на раздора тази година, но в крайна сметка запазено до финала на настоящия сезон, ще е забранено през 2012 г. Намеренията на федерацията да го забрани още тази година бяха осуетени, а настоящите й действия се приемат добре от повечето тимове, тъй като внасят яснота в ситуацията.

В падока явно все още съществуват притеснения за възможни вратички в правилата и това налага допълнителното лимитиране. За целта отборите са получили техническа директива от ФИА, информираща ги за предстоящите промени. В нея е упоменато, че стандартното ECU за автомобилите от Формула 1 вече ще включва определено лимитиране по отношение управлението на моторите.

Развитието на концепциите за автомобилите за 2012 г. е в много напреднала фаза при мнозинството отбори от Формула 1. Шефът на Мерцедес Рос Браун обаче заяви по-рано през седмицата, че няма гаранции как отделните екипи ще тълкуват правилата и съответно дали някои ще успеят да ги заобиколят.