Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ограничения в Портимао ще има на 1-и, 4-и и 15-и завои

Ограничения в Портимао ще има на 1-и, 4-и и 15-и завои

1049
0
Портимао
снимка: Пирели

Рейс директорът на Формула 1 Майкъл Маси оповести в инструкциите си преди състезателния уикенд за Гран при на Португалия, че ограничения ще се съблюдават на 1-и, 4-и и 15-и завои. Те ще важат за трите дни на тренировки, квалификация и състезание на пистата в Портимао.

На първи завой ограничение ще има на излизане от кривата. Ще се анулират времената на пилотите, оказали се зад червено-белия бордюр.

Също червено-бял бордюр е лимитът на 4-и завой – при излизане от криавата. За излизането от 15-и е посочено, че за нарушил лимита ще се счита автомобил, който е изцяло извън трасето – нито една част не е в контакт с пистата.

При всички описани случаи пилотът трябва да се върне на пистата по безопасен начин и без да е придобил трайно предимство.

При всяко нарушение важат общите правила, че отборите ще бъдат уведомявани посредством системата за съобщения. При трето провинение съответният пилот ще бъде предупреден с черно-бяло знаме. Има се предвид общо трето нарушение, не се дава толеранс от три на всеки завой. Ако състезател бъде избутан от пистата, до случаят ще бъде разгледан индивидуално.