Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ограничения в Портимао ще има на 1-и, 4-и и 15-и завои

Ограничения в Портимао ще има на 1-и, 4-и и 15-и завои

910
0
Портимао
снимка: Пирели

Рейс директорът на Формула 1 Майкъл Маси оповести в инструкциите си преди състезателния уикенд за Гран при на Португалия, че ограничения ще се съблюдават на 1-и, 4-и и 15-и завои. Те ще важат за трите дни на тренировки, квалификация и състезание на пистата в Портимао.

На първи завой ограничение ще има на излизане от кривата. Ще се анулират времената на пилотите, оказали се зад червено-белия бордюр.

Също червено-бял бордюр е лимитът на 4-и завой – при излизане от криавата. За излизането от 15-и е посочено, че за нарушил лимита ще се счита автомобил, който е изцяло извън трасето – нито една част не е в контакт с пистата.

При всички описани случаи пилотът трябва да се върне на пистата по безопасен начин и без да е придобил трайно предимство.

При всяко нарушение важат общите правила, че отборите ще бъдат уведомявани посредством системата за съобщения. При трето провинение съответният пилот ще бъде предупреден с черно-бяло знаме. Има се предвид общо трето нарушение, не се дава толеранс от три на всеки завой. Ако състезател бъде избутан от пистата, до случаят ще бъде разгледан индивидуално.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.