Начало Избрани Окон: Наслаждавах се на битката с Алонсо в Барселона

Окон: Наслаждавах се на битката с Алонсо в Барселона

955
0
Естебан Окон, Фернандо Алонсо и Джордж Ръсел
Естебан Окон, Фернандо Алонсо и Джордж Ръсел, снимка Пирели

Естебан Окон изказа мнението си относно битката с Фернандо Алонсо по време на Гран при на Испания. Пилотът на Алпин заяви, че се е наслаждавал на борбата с бившия си съотборник и даде да се разбере, че няма никакви драми между него и Алонсо.

Окон потегли от шеста позиция в състезанието на пистата Каталуния. Французинът обаче не показа толкова силно темпо в дългата дистанция и остана осми при развяването на карирания флаг

Окон даде седмо време в квалификацията в Испания. Французинът потегли едно място по-напред заради наказанието на съотборника му Пиер Гасли. 27-годишният състезател получи две наказания от стюардите заради възпрепятстване на летящите обиколки на някои от неговите колеги.

Окон направи приличен старт и зае петото място заради проблемите на Ландо Норис от Макларън. След това състезателят на Алпин водеше дълга битка за топ 6. Най-запомнящият се момент бе борбата с бившия му съотборник Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион все пак успя да изпревари Окон въпреки сериозната защита на французина.

Алонсо и Окон водеха оспорвана битка когато бяха съотборници в Алпин през последните два сезона. Най-запомнящият се момент от тази борба беше когато двамата имаха контакт в спринтовото състезание в Бразилия.

Окон коментира борбата с двукратния световен шампион в Барселона. Пилотът на Алпин призна, че е наслаждавал на този двубой и отново каза, че няма никакви драми между него и испанеца.

„Наслаждавах се на битката с Алонсо в Барселона“, сподели Окон. „Щом видях, че е от дясната страна, се отдръпнах, тъй като знаех, че не мога да го задържа зад себе си. Успях да го направя за две обиколки, но след това трябваше да го пусна.“

„Всичко беше наред. Нямаше никаква драма. В крайна сметка това беше добра борба. Надявам се да водя още много такива битки с Фернандо“, добави Естебан Окон.

Междувременно стана ясно, че един от спонсорите на Алпин е загазил доста сериозно. Става въпрос за Binance. Борсата за криптовалути е подведена под съдебна отговорност от федералния правителствен надзорник на САЩ заради предполагаеми финансови нарушения

Binance е най-голямата борса за криптовалути в света. Нейният главният изпълнителен директор Чанпенг Джао е обвинени в „явно незачитане“ на федералния закон, според съдебно дело на Комисията за сигурност и борси (SEC) в Окръжния съд на САЩ за окръг Колумбия.

В документа се твърди, че Binance и Джао са се „обогатили с милиарди щатски долари, като същевременно са изложили активите на инвеститорите на значителен риск.“ Също така се твърди се, че спонсорът на Алпин е „смесвал и пренасочвал“ активите на инвеститорите по начин, по който „надлежно регистрираните брокери и дилъри не биха могли да го направят“, към отделна компания, собственост на Джао.

Твърди се, че между септември 2019 г. и юни 2022 г. е имало субект, наречен Sigma Chain. Той е участвал в „търговия, която изкуствено е завишила обема на търговията с ценни книжа на криптоактиви на платформата Binance.US.“

Говорител на Binance обясни, че жалбата на SEC е „неоснователна.“ Според него, не би трябвало тя да предмет на принудително изпълнение от страна на SEC.“ Въпреки това твърденията се приемат „наистина сериозно“.