Начало Избрани Окон: Осмото място в Барселона бе максимума, на който можехме да се...

Окон: Осмото място в Барселона бе максимума, на който можехме да се надяваме

486
0
Естебан Окон, Алпин
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон финишира на осмо място във вчерашната Гран при на Испания. Пилотът на Алпин е категоричен, че това е било максимума, на който може да се надява като се има предвид какво е било темпото на неговия автомобил.

Окон даде седмо време в квалификацията за Голямата награда на Испания. Французинът потегли едно място по-напред заради наказанието на съотборника му Пиер Гасли. 27-годишният състезател получи две наказания от стюардите заради възпрепятстване на летящите обиколки на някои от неговите колеги

Окон направи приличен старт и зае петото място заради проблемите на Ландо Норис от Макларън. След това състезателят на Алпин водеше дълга битка за топ 6. Най-запомнящият се момент бе борбата с бившия му съотборник Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион успя да изпревари Окон въпреки сериозната защита на французина. В крайна сметка Окон финишира на осма позиция след като поизостана в заключителната част от надпреварата в Испания.

„Тръгнахме си от Барселона с два болида в точките. Смятам, че можем да сме доволни от работата си през този уикенд“, сподели Окон. „Осмото място в Барселона бе максимума, на който можехме да се надяваме. Според мен не можехме да направим нещо повече в неделя, тъй като темпото ни в състезанието може би беше малко по-слабо в сравнение с конкурентите ни“, продължи Окон. „Определено ще разгледаме как можем да подобрим това, но като цяло съботата беше силна, а неделята – прилична. Можем да се гордеем с последните няколко седмици. Въпреки това знаем, че има още много работа, за да продължим да вървим в правилната посока“, добави пилотът на Алпин.

Съотборникът на Окон Пиер Гасли финишира десети. Състезателят на Алпин се защитаваше от атаките на Шарл Льоклер (Ферари) в края на състезанието. Гасли пресече 11-ти старт-финалната линия, но мина едно място напред заради наказанието на Юки Цунода.

„Това беше още едно двойно завършване в зоната на точките. Въпреки това винаги се стремим към повече. От моя страна резултата беше разочароващ след толкова силната квалификация в събота, а също и заради факта, че показахме добро състезателно темпо вчера“, заяви Гасли.

„За съжаление, наказанията и слабият старт оказаха голямо влияние върху състезанието ми. Сега ще прегледаме всичко, за да видим какво можем да подобрим за следващия път. Колата се представя добре – това са три поредни старта, в които и двете коли завършват в точките. Трябва да продължим да се стремим към повече. Очаквам с нетърпение малкото почивка, преди да поема към Канада по-късно този месец“, добави пилотът на Алпин.