Начало Избрани Окон няма да променя агресивния си стил на каране

Окон няма да променя агресивния си стил на каране

557
0
Естебан Окон, Алпин

Естебан Окон няма да променя агресивния си стил на каране. Пилотът на Алпин заяви, че ще продължава да кара изключително дефанзивно дори и при битка с новия си съотборник Пиер Гасли.

Окон беше съотборник с Фернандо Алонсо през последните два сезона в F1. Французинът водеше няколко оспорвани битки с двукратния световен шампион през 2022 г. Една от тях бе в Гран при на Саудитска Арабия. Тогава Окон направи рискована защитна маневра, след която Алонсо едва не се озова в стената. Двамата размениха позициите си на няколко пъти и направиха истинско шоу за зрителите в Джеда.

Друг случай бе началото на състезанието в Унгария. Тогава Окон няколко пъти блокира Алонсо. Действията на французина накараха Фернандо да заяви по радиото, че никога през живота си не е виждал защита като тази на Естебан по радио. Испанецът не скри и разочарованието от действията на тогавашния си съотборник.

Последният пример е спринтовата надпревара в Сао Пауло. Тогава двамата имаха контакт, след който Алонсо имаше сериозни поражения по своя болид.

Окон заяви, че няма намерение да променя подхода си когато се бори срещу своите съотборници, без значение дали това е Алонсо или Гасли

„Аз съм състезателен пилот. Състезавам се, за да победя всички“, сподели Окон пред медиите малко след представянето на А523.

„Състезавал съм по този начин през целия си живот и така съм успявал да печеля титли в миналото. Така в крайна сметка победих и Фернандо – състезавайки се по начина, по който искам. За мен очевидно е важно да печеля точки и да работя заедно с Пиер. Това е много важно. Но въпреки това аз искам да се боря с всеки. Вярвам, че мога да се боря с всеки. Щастлив съм, че се състезавам по този начин и че го правя по този начин през цялата ми кариера“, добави пилотът на Алпин.

Междувременно Окон заяви, че е изкарал тежко респираторно заболяване по време на зимната пауза. 26-годишният състезател призна, че е възстановил физическата си форма въпреки че е боледувал в продължение на повече от две седмици.

„В продължение на месец и половина не успях да се върна към нивото на физическа подготовка, което трябваше да имам“, каза Окон.

„Въпреки всичко свършихме страхотна работа заедно с моя екип и личен треньор. Благодарение на тях успях да се върна на фитнес нивото, което имах през 2022 г.“

„Сега се чувствам страхотно. Но не мога да отрека, че този вирус стана много силен за  толкова кратък период. Очевидно сега вече трябва да обръщам повече внимание на себе си“, призна пилотът на Алпин.

Окон потвърди, че е вече е в отлична физическа форма. От друга страна той призна, че в даден момент е бил разтревожен тъй като не е могъл да прави обичайните си тренировки в продължение на шест седмици.

„Бях в състояние да правя някои неща, но не успях да тренирам достатъчно кардио и бързо ходене. Беше толкова зле“, каза Окон.

„Бяхме доста притеснен за подготовката си. Въпреки това направих всичко по начин, по който да се възстановя възможно най-бързо и да превключа в режим на пълноценни тренировки, когато се почувствам по-добре. Постепенно започнах да влизам във все по-добра форма, което бе страхотна новина“, завърши пилотът на Алпин.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Esteban Ocon 🇫🇷 (@estebanocon)