Начало Избрани Окон се е извинил на Шумахер след инцидента в Гран при на...

Окон се е извинил на Шумахер след инцидента в Гран при на Бахрейн

1960
0
Естебан Окон
Естебан Окон, снимка James Moy Photography / XPB Images

Естебан Окон се е извинил на Мик Шумахер след инцидента в Гран при на Бахрейн. Пилотът на Алпин имаше контакт с германския си колега, което причини неговото завъртане. Веднага след това инцидентът бе разгледан от рейс контрола на надпреварата. Французинът бе определен като виновен за сблъсъка в шести завой в първата обиколка на състезанието и получи петсекундно наказание и две наказателни точки в пилотската си книжка.

„Окон се опита да изпревари [Шумахер] по време на първата обиколка от вътрешната страна, наближавайки шести завой, отбелязват стюардите. „Въпреки че [Окон] се отдръпна, когато Шумахер завиваше, предната лява част на автомобила на Алпин влезе в контакт с дясната задна част на автомобила на Хаас, в резултат на което Шумахер се завъртя и продължи.“

Окон е смятал, че Шумахер го е видял в момента на сблъсъка.

Не бях достатъчно близо, за да мога да се преместя, каза той. „Надявах се, че Мик ме е видял, но в крайна сметка не го направи и се сблъскахме.“

„Разбира се поднасям своите извинения. Радвам се, че той успя да се върне в състезанието. В крайна сметка не повредихме автомобилите си.“

Естебан Окон завърши състезанието в Бахрейн на седма позиция. Французинът успя да финишира пред съотборника си и двукратен световен шампион Фернандо Алонсо. 

„Много съм доволен от състезанието в Бахрейн. Това е чудесен старт на сезона. Успяхме да вкараме и двете коли в зоната на точките. Темпото ни беше силно, имаше няколко добри изпреварвания, а отборът направи правилните избори по отношение на стратегията. Бих искал да изкажа специална благодарност и на екипажа в бокса, който се справи отлично с толкова многото спирания в бокса . С изключение на инцидента с Мик, за който вдигам ръце и се извинявам, бях доста доволен от състезанието си. Надявам се да извлечем положителни резултати от днешното представяне и да гледаме напред към следващата надпревара. Напред и нагоре“, сподели Окон. 

Другият пилот на Алпин Фернандо Алонсо финишира на девета позиция, след като мина спечели две места поради отпаданията на пилотите на Ред Бул.

Щастлив съм, че спечелих две точки в първото състезание за сезон 2022. Не ми беше никак лесно. Имаше висока на деградация на гумите, която всички очаквахме да настъпи в състезанието. По време на първия стинт трябваше да се защитаваме и да натискахме доста силно, така че може би това не беше идеално. Трябва да продължим да разучаваме новите гуми. Вероятно това ще бъде важна тема през целия сезон. Като цяло смятам, че изпреварванията са по-лесни, защото гумите са на различни нива и следенето на автомобилите отпред е по-добро. Този уикенд отново отиваме в Саудитска Арабия, където без съмнение ще има различни предизвикателства„, обясни Алонсо.