Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон: Стартът в Джеда ни помогна да идентифицираме някои от проблемите си

Окон: Стартът в Джеда ни помогна да идентифицираме някои от проблемите си

518
0
Естебан Окон
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон беше сравнително доволен от надпреварата в Джеда. Пилотът на Алпин вярва, че борбата с други автомобили е помогнала да бъдат идентифицирани някои слабости в A524. Окон също така заяви, че всички работят много здраво в опит да подобрят представянето на тима.

Окон изживя още един тежък рейс уикенд. Французинът отново не прескочи Q1 и потегли от дъното на колоната. Еднократният победител в F1 имаше добър старт и успя да се опази от инциденти.

Окон беше единственият пилот на Алпин останал в Гран при на Саудитска Арабия. Неговият съотборник и сънародник Пиер Гасли се оттегли още в първата обиколка заради повреда в трансмисията. Подобно на по-голямата част от състезателите, Окон също спря в бокса по време на периода на сейфти кар

Французинът се доближи до топ 10 през втората половина от надпреварата в Джеда. За нещастие, той попадна в групата автомобили зад Кевин Магнусен. Датчанинът караше изключително дефанзивно в опит да спечели време на съотборника си Нико Хюлкенберг.

Окон в крайна сметка финишира на 13-та позиция. Този резултат беше по-добър от този в Сахир, когато той остана едва 17-ти. Разбира се, място извън зоната на точките едва ли успокоява французина, който е амбициран да се бори за места в топ 5 и дори подиуми.

„Мисля, че това трябва да го наречем „състезание на опортюнизма“, сподели Окон. „В някакъв момент бяхме на практика близо до десетото място, защото Кевин [Магнусен] имаше наказание.“

„Проправихме си път и се борихме, когато се налагаше. Но в крайна сметка това просто не беше достатъчно. Бяхме стигнали до последната точка, която не успяхме да задържим. По принцип бяхме по-бързи от това, което автомобилът можеше да направи, заради което започнахме да изоставаме накрая.“

„Стартът в Джеда ни помогна да идентифицираме някои от проблемите си. Сега е много ясно какво трябва да подобрим за следващите състезания. Състезавайки се повече с другите момчета ни помогна да забележим някои неща, което в Бахрейн беше невъзможно“, каза още пилотът на Алпин.

„Ще продължим да работим и ще продължим да натискаме. Аз ще бъда във фабриката [тази седмица], така че ще продължа да настоявам да намеря решения с момчетата там.“

„В сравнение с Бахрейн тук имаше доста неща, които забелязахме и които можем да подобрим. Но все още има какво да се подобри и ние сме наясно с това“, добави Окон.

Окон повтори, че обстоятелствата са го поставили около по-бързите съперници. Той призна, че на практика е нямал възможност да изпревари някой от автомобилите пред себе си.

„Не можах да се боря наистина. На практика това е голямо твърдение. Не мога да кажа, че можехме да се борим. Успяхме някак си да стигнем пред тях, но мисля, че все още ще изоставаме на нормална писта, при нормални ситуации и без борба“, заключи Естебан Окон.