Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон: В кокпита на Рено имам повече място

Окон: В кокпита на Рено имам повече място

1839
0
Естебан Окон
Естебан Окон, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Широко усмихнат и видимо щастлив, Естебан Окон застана пред малката група представители на медиите тази вечер след първия си ден като пилот на Рено.

„Фантастично е чувството да се върна отново в кокпита и да започна работа за новия ми тим“, заяви френския пилот, чиято шапка дори бе леко преправена от тези на Даниел Рикиардо. „Пред себе си виждам нови лица, нова обстановка. Но постепенно започнах да свиквам и към края на деня започнах да натискам малко повече.“

Окон заяви още, че се чувства прекрасно и защото в кокпита на Рено има малко повече място за него.

Естебан Окон
Естебан Окон, снимка: Спас Генев

„Дани и Нико (Хюлкенберг) са доста високи и колата е конструирана за тях. И ми е малко по-удобно за разлика от болида на Мерцедес, който е за Люис и Валтери. Имам повече свобода, а това е важно“, заяви още Естебан, който през последната година бе резервен пилот в Мерцедес.

„В днешния ден съчетавахме два процеса – на подобряване на моята позиция в колата и изследването на гумите за тима. Не беше лесно, но нямаме много време, защото догодина тестовете са с 2 дни по-малко, което не е добра новина. Но трябва да се справим.“

Естебан обясни още, че разликата между Рейсинг Пойнт, Рено и Мерцедес не е като деня и нощта, но съществува.

„Всяка кола е различна. Реагира по различен начин при промени на настройките и като поведение на пистата. Но в крайна сметка си е кола от Формула 1“, отбеляза още Окон. Той заяви още, че тази нощ иска да се наспи добре и утре да продължи с нови сили работата си с новия екип.