Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окото на Маса също е засегнато от удара

Окото на Маса също е засегнато от удара

39
0

За съжаление днес се разбра, че освен черепа, от катастрофата в събота може би е засегнато и лявото око на Фелипе Маса, което може да се окаже голяма опасност за кариерата на бразилеца.

Робърт Верес бе хирургът, който оперира пилота на Ферари в събота вечерта. Той обясни, че окото на Маса също е засегнато от страшния инцидент, но той все още не знае „големината на проблема“.

Според слуховете тестовете са показали, че няма голяма структурна повреда по окото, но за да се разбере какъв точно е случаят, той трябва да излезе от кома.

Президентът на Ферари Лука ди Монтеземоло посети днес болницата в Унгария заедно със Стефано Доменикали, като според пресата те ще отидат пак и утре.

„Най-важното нещо сега е възстановяването на човека, а не на пилота. Сега се върнахме в Маранело, но утре отново ще отидем при Фелипе“, каза Монтеземоло.

Той добави, че приоритетът за Ферари в момента е здравето на Маса, но все пак отборът няма да чака „прекалено много“, преди да започне да обмисля кой да го замени.

Според бразилската телевизия „Глобо“, в края на седмицата Маса ще бъде преместен от военната болница в Унгария до парижката Пити-Салпетриер, която е свързвана с ФИА и която е приемала пациенти като Михаел Шумахер и Роналдо.