Начало MotoGP News Оливейра няма да стартира в Гран при на Франция

Оливейра няма да стартира в Гран при на Франция

129
0
Мигел Оливейра, RNF Априлия
Мигел Оливейра, снимка RNF Рейсинг

Мигел Оливейра няма да стартира в Гран при на Франция. Пилотът на RNF Априлия е принуден да пропусне уикенда на пистата Льо Ман заради фрактура на рамото. На мястото на португалеца ще кара Лоренцо Савадори.

Оливейра получи изкълчване и фрактура на лявото рамо след като бе ударен от Фабио Куартараро в началото на Гран при на Испания. Инцидентът предизвика появата на червен флаг.

Пилотът на RNF Априлия бе откаран с линейка до медицинския център на пистата Херес. Затова той не успя да се включи в рестарта на неделната надпревара. След това Оливейра бе прегледан и в болница. Там бе установено, че той е с изкълчено ляво рамо, фрактура на раменната кост и увреждане на предната връзка на лабрума. Заради това Оливейра няма как да се включи в петия кръг от сезон 2023 в MotoGP, който ще се проведе следващия уикенд.

Оливейра ще бъде заменен от Лоренцо Савадори. Резервният пилот на Априлия кара на мястото на португалеца в тестовете на Херес по-рано тази седмица.

Пилотът на RNF Априлия не се нуждае от операция. Въпреки това той е получил лекарска забрана да се включи в уикенда във Франция. Така той ще продължи възстановяването си в своя дом. Оливейра ще премине още няколко прегледа преди състезателния уикенд на италианската писта Муджело в края на месеца.

Това ще бъде второ отсъствие за Оливейра от началото на тазгодишната кампания в MotoGP. Състезателят на RNF Априлия пропусна Гран при на Аржентина заради инцидент в първия старт от сезон 2023 в Португалия. Тогава той бе ударен от Марк Маркес (Хонда) в началната фаза на неделната Гран при.

„Въпреки че незабавната медицинска помощ успешно е възстановила изкълченото ляво рамо, по-нататъшните прегледи са показали по-тежко нараняване. То включва фрактура на раменната кост и нараняване на предната лабрална връзка“, се казва в изявление на RNF Априлия.

„Оливейра и неговия лекарски екип взеха решение да не се прави операция. Въпреки това той ще трябва да се съсредоточи върху процеса на лечение и няма да може да участва в кръга във Франция. Екипът му пожелава бързо възстановяване и очаква с нетърпение да го посрещне отново за Гран при на Италия. Целият екип на RNF Априлия остава фокусиран и отдаден на постигането на успех на пистата, дори и при тези обстоятелства.“