Начало Автомобили Opel ADAM с награда за най-добър дизайн на вътрешно пространство

Opel ADAM с награда за най-добър дизайн на вътрешно пространство

37
0
Opel Adam

Opel ADAM бе отличен с наградата за най-добър дизайн на вътрешното пространство на сериен автомобил в конкурса, проведен в рамките на търговското изложение за автомобилни интериори Automotive Interiors EXPO 2013 в Щутгарт (Германия).

Малкият градски автомобил успя да изпревари в класацията силни конкуренти като Alfa Romeo 4C, Jaguar F-Type, Renault Clio и новия Range Rover. Конкурсът EXPO AWARD е част от търговското изложение, на което се показват интериорни концепции, материали, методи за обработка на повърхностите, тъкани и компоненти за оборудване на вътрешното пространство на автомобилите. Победителите в седемте категории на конкурса се определят от компетентно жури, съставено от реномирани автомобилни журналисти от цял свят.

Eлизабет Ветцел, ръководител вътрешен дизайн на новия модел, е особено доволна от победата, извоювана от Opel ADAM:

Възможностите за индивидуално оформление на интериора са само една от многобройните изключителни характеристики на ADAM. Нашият малък лайфстайл модел предлага близо 82  000 на брой различни комбинациии за стилизиране на вътрешното пространство. Наградата EXPO AWARD е прекрасно признание за целия екип от дизайнери на Opel.

Няма съмнение, че в работата си целият този екип е бил обединен около ядрото на водещия дизайнер на GM. Съставеното от експерти в областта жури е било на същото мнение, поради което е взело решение да номинира Елизабет Ветцел в категорията за Интериорен дизайнер на годината – изключително престижно отличие в автомобилната индустрия.

Наградата за дизайн е поредната демонстрация на качествата на Opel ADAM. Представеният през месец април 2013 година нов модел вече успя да спечели пет титли в известния конкурс за иновации “Plus X Award”, както и в реномирания конкурс за дизайн “Red dot”.