Начало Автомобили Opel Ampera вече се тества по пътищата

Opel Ampera вече се тества по пътищата

48
0

Opel Ampera премина важен момент от развитието си, след като в петък, 23 април, от конвейра слезе първият предпроизводствен автомобил в завода на GM в Уорън, Мичиган.

От конвейра през следващите месеци ще слязат още предпроизводствени модели. Тези автомобили ще бъдат използвани за тестове и утвърждаване на целевия производствен дизайн, както и за разработване на окончателния софтуер и системи за управление на автомобила. Европейските и американските инженери ще ги използват и за хармонизирането на общото динамично поведение на автомобила. Някои от тях ще имат много краткотраен живот, защото ще бъдат използвани в тестове за безопасност и структурна цялост.

Ние се движим с голяма точност към целта – редовното производство на Ampera за европейския пазар в края на следващата година”, заяви Андрю Фара, Главен инженер на Ampera. “Има още много работа по модела, но това, че ще имаме възможността да шофираме Opel Ampera извън предпроизводствената ни линия е огромно постижение за работните екипи тук и в Европа”.

Електромобилът с удължен автономен пробег Opel Ampera изминава до 60 км изцяло на електрическата енергия, съхранена в литиево-йонна акумулаторна батерия, като при спадане на заряда на акумулаторната батерия, електрическият генератор, задвижван от двигател с вътрешно горене, може да удължи пробега до 500 км. Батерията на Ampera се зарежда посредством зарядно устройство на борда на автомобила, което се включва към стандартно домакинско електрическо захранване. Планирано е редовното производство на електромобила да започне да се продава в края на 2011 година.

Още за модела