Начало Автомобили Opel Insignia с най-висока оценка за надеждност в германската класация

Opel Insignia с най-висока оценка за надеждност в германската класация

287
0
Opel Insignia

Opel Insignia е най-добрият употребяван автомобил в средния клас според изследване проведено от германската организация „GTÜ“ (Асоциация за технически надзор), публикувано на международното автомобилно изложение във Франкфурт. Изследването GTÜ 2012 за употребявани автомобили, потвърждава факта че Insignia е на най-високо ниво по отношение на качеството при автомобили на възраст между една и три години. Методиката на изследването е създадена, за да установи и оцени надеждността на употребяваните автомобили.

Изследването GTÜ 2012 е основано на данни от над пет милиона общи инспекции извършени при над 240 марки през последните две години. Крайният резултат е определен с ясно описание на всички положителни и отрицателни параметри. При оценката Opel/Vauxhall Insignia е поставена на върха във всички категории.

По този повод шефът на „GTÜ“, Райнер де Биаси, отбеляза: „По време на общите инспекции на преден план изникна високото ниво на изработка на Insignia. Моделът е нов играч на пазара на употребявани автомобили, но вече очевидно е победител в средния клас“. Вицепрезидентът, отговорен за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване на Opel/Vauxhall Ален Висер сподели: „Подобни успехи на Insignia показват, че сме успели да изпълним обещанието си да предлагаме автомобил от най-високо ниво. Insignia е изключителен силен продукт, защото комбинира уникална стилистика с най-доброто от прецизния германски технологичен инженеринг.“

Междувременно двигателите на Opel/Vauxhall Insignia бяха допълнително усъвършенствани от гледна точка на разхода на гориво. Бензиновата версия на Insignia 1.4 Turbo ecoFLEX е най-икономичният модел в сегмента на средния клас. Модерният двигател разполага с мощност 103 кВт/140 к.с. и изразходва едва 5.7 литра на 100 км. Този разход е с два литра по-нисък от консумацията на предшественика с 1.8-литров атмосферен двигател, който също разполага със 140 к.с. Емисиите на CO2 съответно също са намалени съществено – с 45 г/км до 134 г/км. Дизеловата гама е допълнена от нов и по-ефективен 2.0 CDTI ecoFLEX двигател, който разполага с мощност 118 кВт/160 к.с. Той отделя 115 г/км емисии на CO2 и изразходва едва 4.3 литра на 100 километра.