Начало Автомобили Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Sports Tourer

391
0

Opel Insignia Sports Tourer – Новото комби в елегантни спортни одежди

• Третата моделна линия на Insignia ще дебютира на Парижкото автомобилно изложение
• Ще бъдат представени два допълнителни задвижващи агрегата които ще се използват във всички моделни линии на Insignia

Рюселсхайм. Новото комби на Opel, което ще бъде представено на Парижкото автомобилно изложение предлага новаторски технологии „обвити” в спортно-луксозна визия, представена красноречиво с името Insignia Sports Tourer.

Insignia Sports Tourer, която ще бъде на разположение на европейските клиенти през пролетта на 2009 година има дизайн който създава същото атлетично, могъщо и елегантно усещане като седана. “И все пак,” твърди Марк Адамс, вицепрезидент на GM Europe Design, “това е модел с напълно самостоятелно излъчване, а не просто комби версия на седана – на практика, формата и конструкцията на вторите колони например е уникален за Sports Tourer. И все пак, ние създадохме дизайн, който да комбинира скулптурната артистичност и техническата прецизност, която е характерна за моделите седан и хечбек.”

Дизайнерите оформят задната част на Sports Tourer, ползвайки уникален и хармоничен стилистичен език. Задният капак се извива напред, „обгръща” задната част навлизайки навътре в „хълбоците” и е подчертан с големи, отличителни и напълно интегрирани задни светлини.

Под динамичната визия се крие интериор който предлага обилно пространство за пет човека и голямо багажно отделение с обем от 540л.

Sports Tourer запазва идентично междуосното разстояние от 2.74 метра на седана, но дължината му от 4.91 метра е с 80 милиметра по-голяма.

Към седемте двигателя с които се предлага седанът, ще се добавят два нови агрегата – бензинов турбомотор следващ принципа на даунсайзинга и нов турбодизел. В близко бъдеще към тях ще се присъедини вариант ecoFLEX, който има забележително нисък разход на гориво и емисии на CO2 .

“Със своите новаторски технологии и високо ниво на стандартите за сигурност Opel Insignia Sports Tourer несъмнено въплъщава идеята на Opel да прави достъпни високите технологии и атрактивния дизайн.” твърди Ален Висер, шеф на маркетинга на GM Europe.

Изцяло новоразработената платформа е конструирана така че да предлага високо ниво на комфорт и сигурност, които от своя страна могат да бъдат още по-изразени с помощта на новаторската, интегрирана „мехатронна” система FlexRide, подобряваща стабилността и осигуряваща електронно контролирано в реално време окачване. FlexRide дава на водача възможност да избере между три различни режима на движение. Като допълнение към стандартния адаптивен режим, той може да ползва комфортния Tour или по-твърдия Sport. Последният създава по-активно усещане чрез промяна на настройката на взаимосвързани функции, като кормилното управление, реакцията на дроселовата клапа, настройката на амортисьорите и дори на светлината на арматурното табло. Клиентите на Insignia могат да поръчат и високотехнологична адаптивна система за двойно предаване, което преразпределя въртящия момент във всеки един момент, още преди появата на необходимост, за да осигури стабилност и максимално добро сцепление и да подобри управляемостта при всички пътни ситуации.

В Sports Tourer могат да бъдат открити всички високотехнологични системи с които разполага Insignia. Такава например е “Opel Eye” – камера, която разчита и запаметява пътните знаци и предупреждава водачите, когато непреднамерено напускат пътната лента. Към нея се добавя новото поколение адаптивни предни светлини AFL, които се настройват в зависимост от преобладаващото състояние на трафика и имат девет различни функции, както и ортопедично сертифицираните ергономични седалки, в които специална грижа е отделена на гърба на пътниците.

Както и модела седан, Insignia Sports Tourer е разработен в дизайнерския и технологичен център на GM Europe в Рюселсхайм. Той също ще се произвежда в завода в Рюселсхайм, който е един от най-модерните и ефективни производствени центрове в света.