Начало Автомобилни новини Opel инвестира 28,5 млн. евро в тестовия си център

Opel инвестира 28,5 млн. евро в тестовия си център

49
0
Opel Rekord,опел

28,5 млн. евро инвестира Opel в тестовия си център в Дуденхофен за пълно обновяване на високоскоростната си писта там. По този начин компанията укрепва репутацията си на водещ изпитателен център и ще разшири бизнес възможностите си за развитие, тестване на компоненти, а външните клиенти и развойните партньори също ще имат полза от нововъведенията.

Откриването на високоскоростната писта е крайъгълен камък за нашия тестови център – заяви отговорният за инженеринга вицепрезидент на Opel Майк Аблесън. – Това ясно показва нашия ангажимент към развойните ни съоръжения в Германия в дългосрочен план. Разширяването на този център е значителен принос за бъдещото нарастване на качеството на продуктите ни и бързото предлагане на достъпни иновация на нашите клиенти.

Парадната обиколка на пистата бе водена от световния рекордьор Eco Speedster, който е поставил 17 международни рекорда в Дуденхофен през 2003 г. и един Opel Rekord от 1966-та – годината, в която е открит тестовият център.

Новите сензори по повърхността на високоскоростната писта, пълното електрифициране на технологиите за контрол и измерване ще повишат стандартите на Opel на изключително високо ниво. Ъгълът на наклон на трасето е увеличен от 37,5 на 40 градуса.

Компанията ще построи до края на 2012 г. нови писти за тестове на шумовете при движение и калибриране на новите двигатели.