Начало Автомобили Opel против съкращаване на производството

Opel против съкращаване на производството

59
0
GM,Opel,продажби

Председателят на производствения съвет на Opel Волфганг Шефер-Клуг обявил пред изданието Wall Street Journal, че не съгласен с намеренията на концерна General Motors да се намали обема на производството в Европа поради спада в продажбите.
Недоволството на мениджъра е предизвикано от заявление на главния финансов директор на GM, според което през настоящата година на автомобилната компания ще се наложи да съкрати производствения си обем в Европа във връзка с неблагоприятните прогнози за намаляване на продажбите в региона.
Според шефа на производствения съвет на Opel, автомобилният производител ще успее да компенсира спада в продажбите на европейските пазари за сметка на други такива. Също така, той е напомнил, че опитите на GM да възстанови рентабилността на завода в Рюселсхайм с намаляване на разходите и производството не са донесли съществени резултати.
Той също така смята, че единственият изход  за Opel е по-нататъшен ръст.
Освен това, според договорености между General Motors и работниците в Европейските заводи, не е възможно закриване на предприятия от региона до 2015 г.
Според мнения на експерти обаче, в условията на нестабилната икономическа ситуация в Европа, при наличие на излишък от производствени мощности, намалено търсене и сериозна конкуренция, затварянето на заводи на Opel се явява необходима крачка за възстановяване на печелившата дейност на GM в региона.