Начало Автомобили Opel със световна премиера в Женева, вади и Astra OPC

Opel със световна премиера в Женева, вади и Astra OPC

225
0
женева,мока,опел

За да отговори на все по-големия интерес към компактните и субкомпактни кросоувъри, германската компания Opel разширява моделната си гама с малък градски SUV.
Името му е Mokka и това ще е първият германски субкомпактен кросоувър.
Моделът е базиран на платформата на Opel Corsa, а екстериорът е оформен в стила на съвременната гама на марката и доста наподобява големия SUV Antara.
Автомобилът ще се задвижва от три двигателя, познати вече от хечбеците Corsa и Astra. Двата бензинови агрегата с обем 1,4 литра с турбо и атмосферен 1,6-литров със мощности 140 и 115 к.с. съответно, докато турбодизелът CDTI с обем 1,7 литра е с мощност 130 к.с.
Ще се предлагат варианти само с преден двигателен мост и със задвижване на четирите колела. Всички версии ще имат в базовото си оборудване система за динамичен контрол ESC, тракшън-контрол, система подпомагаща потеглянето по наклон HSA и асистент при спускане HDC.
В списъка със стандартното и опционално оборудване на Opel Mokka ще могат да се намерят и всички последни технологии на марката, като Opel Eye, адаптивни светлини AFL+ , фирмена система за превоз на велосипеди и др. Две от стандартните нива на оборудване – Enjoy и Cosmo ще бъдат оборудвани с 18-цолови лети джанти.
За любителите на спортното шофиране Opel е приготвил една интересна модификация на хечбека Astra. На щанда на компанията ще може да се види най-бързата модификация на модела, означен с буквите OPC. Тя се задвижва от 2-литров турбо двигател с директно впръскване на горивото и мощност от 280 к.с. (400 Нм) Максималната скорост на Astra OPC е 250 км/ч., а модифицираното предно окачване HiPerStrut дава възможност на колата да разгърне напълно мощността си на пътя. В съчетание с активното шаси FlexRide, включващо режимите Sport и OPC, спортният хечбек предлага изключителни възможности за управление.