Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Определиха Верстапен за Пилот на деня в Бразилия

Определиха Верстапен за Пилот на деня в Бразилия

37
0

Макс Верстапен беше избран от феновете за Пилот на деня в Гран при на Бразилия. Пилотът на Ред Бул стартира от 4-а позиция, но бързо изпревари Райконен и стана 3-и. След това мина и пред Нико Розберг от външната страна на завой №3 и излезе на втора позиция.

Грешно стратегическо решение на отбора му Ред Бул да бъдат поставени гуми интермедиа го отпрати чак на 16-а позиция в подреждането. До финала обаче холандецът направи серия от смели изпреварвания и в крайна сметка завърши 3-и.

Призът беше въведен в спорта от началото на тази година. Верстапен е абсолютен водач в класацията за най-много спечелени награди – Пилот на деня. Холандецът има цели 8 приза – за Испания, Канада, Австрия, Великобритания, Малайзия и Япония, САЩ и Бразилия.

В останалите 12 състезания наградите получиха Ромен Грожан – за надпреварите в Австралия и Бахрейн, Дани Квят за състезанието в Китай, Магнусен в Русия, Перес в Монако и Баку, Райконен в Унгария, Рикиардо в Германия, Хамилтън в Белгия, Розберг в Италия и Фетел в Сингапур и Мексико.