Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Силни сме, но очаквам тежко състезание

Хамилтън: Силни сме, но очаквам тежко състезание

37
0
Люис Хамилтън,Макларън

Пилотът на Макларън-Мерцедес, Люис Хамилтън, постигна най-добро време в днешните свободни тренировки. Световният шампион за 2008 г. успя да спре хронометрите на 1:23.865 мин. Това както и доброто представяне на Дженсън Бътън дадоха основание за оптимизъм в екипа.

„Прекарахме целия ден в оптимално настройване на крилата“, обясни днес вечерта Хамилтън. „Изглежда, че няколко тима карат с по-малко притискане в сравнение с нас. Но когато започнахме с използването на DRS, изглеждахме доста добре. Интересно е да се види, че всички използват различно ниво на аеродинамично притискане. Някои бяха много бързи на правите, но ние бяхме много бързи в средния сектор. Винаги трябва да бъде намерен компромис, но скоростта ни в дълга серия от обиколки не изглежда лоша. И в двете сесии с много бензин бяхме силни.

Мисля, че Ферари са зад нас. Не същото мога да кажа обаче за Ред Бул, който бяха силни в края на втората свободна тренировка. Мисля обаче, че те бяха прекалено леки, което определено ни дава предимство.

И двамата с Дженсън карахме с едни и същи настройки на крилата, като и двамата бяхме доволни от тях. Ще променим някои дреболии през нощта и мисля, че тази седмица може да предизвикаме Ред Бул и дори да ги победим. Колата функционира добре, но очаквам тежко състезание.“