Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите на Гран при на Бахрейн са платили таксата си, разкри Екълстоун

Организаторите на Гран при на Бахрейн са платили таксата си, разкри Екълстоун

34
0
Бърни Екълстоун

Организаторите на Гран при на Бахрейн са платили пълната такса за домакинство на кръг от Формула 1 – нищо, че надпреварата там за 2011 г. така и не се проведе заради сложната политическа обстановка. Разкритието бе направено лично от управляващия търговските права на спорта Бърни Екълстоун пред британския Индипендънт. Сумата възлиза на 25 млн. лири.

Англичанинът предвиждаше спад в приходите на F1 за настоящия сезон именно поради отмяната на старта в Бахрейн, но сега вече е променил мнението си.

Не мисля, че приходите ще спаднат. Според мен всичко ще е наред, тъй като Бахрейн си платиха. Обадих им се, че ще върнем парите, а те казаха да не се притесняваме. Така че смятам, че приходите ще са горе-долу същите като за 2010 г. – обясни Бърни.

Според добре информирани източници обаче средствата най-вероятно ще намалеят. Миналогодишните малко над 1 милиард паунда няма да бъдат достигнати – очаква се приход от порядъка на £800 млн. Таксите за домакинство пък са един от трите най-доходоносни източници за Формула 1. Останалите два са договорите за телевизионни права и реклама.

Екълстоун добави също така, че след включването на Русия в календара през 2014 г. би искал да види още Гран при на Южна Африка и Мексико.