Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите ще решат в петък дали квалификацията на Сузука ще бъде отменена

Организаторите ще решат в петък дали квалификацията на Сузука ще бъде отменена

2410
0
Гран при на Япония,Сузука

Организаторите на Гран при на Япония ще решат в петък към 18 часа местно време (12 часа българско) дали квалификацията в събота ще бъде отменена.

Именно за съботния ден се очаква тайфунът Hagibis да връхлети пистата Сузука с много силни ветрове (над 150 км/ч) и дъждове. А това ще направи карането на трасето невъзможно.

Ако условията са много лоши, както се очаква, квалификацията по всяка вероятност ще бъде изместена за неделя. А това вече на 2 пъти се е случвало на Сузука. Първият път беше през 2004 г., а вторият през 2010 г. И в двата случая това бе наложено заради лошите условия в събота.

Гран при на Япония,Сузука

От ФИА, F1 и организаторите на състезанието обявиха, че следят отблизо ситуацията с тайфуна. В съобщението им се казва, че сигурността на всички на пистата остава водещ приоритет.

В тази връзка Себастиан Фетел заяви, че никой не иска да постави живота на който и да е на пистата в опасност. Според него прогнозата за момента е, че със 100% сигурност тайфунът ще връхлети пистата в събота. И в петък вечер ще може да бъде взето решение.

Две от състезанията от поддържащите серии за събота вече бяха отменени като предпазна мярка.