Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите ще решат в петък дали квалификацията на Сузука ще бъде отменена

Организаторите ще решат в петък дали квалификацията на Сузука ще бъде отменена

2324
0
Гран при на Япония,Сузука

Организаторите на Гран при на Япония ще решат в петък към 18 часа местно време (12 часа българско) дали квалификацията в събота ще бъде отменена.

Именно за съботния ден се очаква тайфунът Hagibis да връхлети пистата Сузука с много силни ветрове (над 150 км/ч) и дъждове. А това ще направи карането на трасето невъзможно.

Ако условията са много лоши, както се очаква, квалификацията по всяка вероятност ще бъде изместена за неделя. А това вече на 2 пъти се е случвало на Сузука. Първият път беше през 2004 г., а вторият през 2010 г. И в двата случая това бе наложено заради лошите условия в събота.

Гран при на Япония,Сузука

От ФИА, F1 и организаторите на състезанието обявиха, че следят отблизо ситуацията с тайфуна. В съобщението им се казва, че сигурността на всички на пистата остава водещ приоритет.

В тази връзка Себастиан Фетел заяви, че никой не иска да постави живота на който и да е на пистата в опасност. Според него прогнозата за момента е, че със 100% сигурност тайфунът ще връхлети пистата в събота. И в петък вечер ще може да бъде взето решение.

Две от състезанията от поддържащите серии за събота вече бяха отменени като предпазна мярка.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter