Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още един претендира, че бил син на Фанджо

Още един претендира, че бил син на Фанджо

54
0

Ексхумацията на тялото на 5-кратния световен шампион във Формула 1 Хуан-Мануел Фанджо засега се отлага. Това постанови съдията в аржентински съд, след като стана ясно, че още един човек има претенции, че е син на легендарния пилот от 50-те години на XX век.

Миналата седмица съдът в Мар дел Плата, градче близко до родния на Фанджо Балсарсе, постанови тялото на състезателя да бъде ексхумирано, за да се направи ДНК анализ, който да потвърди дали 5-кратният световен шампион има наследник.

За такъв се смята синът на бивша приятелка на шампиона с име – Оскар Цезар Еспиноса, който заведе дело, искайки да докаже, че е син на легендата. Фанджо не се е женил никога и не е припознавал дете през живота си, въпреки че има дълга връзка с Андреа Берует, която е майка на Еспиноса.

Ексхумацията трябваше да се състои на 7 август, но засега е отменена заради друго дело, заведено преди въпросното в Ла Плата. Там пък Рубен Васкес смята, че е син на Фанджо. По закон ексхумацията не може да се извърши до изясняване на случая в Ла Плата, който има статута на спираща съдебна заповед.