Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още нищо не съм спечелил, твърди Хамилтън

Още нищо не съм спечелил, твърди Хамилтън

35
0

Люис Хамилтън заяви преди уикенда за Гран при на САЩ, че още нищо не е спечели този сезон, въпреки че води убедително в шампионата при пилотите. При успех в Остин и класиране на Фетел извън първите две места пилотът на Мерцедес ще си осигури трета световна титла и втора поредна.

В подобно положение Хамилтън беше и през 2007 г., когато 2 кръга преди края имаше голям аванс, но глупави негови грешки и на отбора му Макларън го лишиха тогава от титлата. Короната тогава отмъкна Райконен с Ферари, като решителното състезание в Бразилия беше на днешната дата – 21 октомври.

„Тръгвам за следващото състезание по същия начин, по който съм подхождал към всички състезания тази година, заяви Люис. – От опит знам, че нищо не е спечелено преди действително да го спечелиш в този спорт. Не приемам нищо за даденост, особено този уикенд.”

Хамилтън вече е печелил два пъти Остин – през 2012 и 2014 г. И в двата случая той стигна до успеха след страхотни битки с Фетел в първия случай, и с Розберг във втория.

„Гран при на САЩ определено е един от най-важните кръгове за мен в календара, коментира още британецът. – Обичам Щатите, прекарвам много време там, така че това винаги е уикендът, който очаквам с нетърпение. Вълнувам се преди да изляза на пистата и искам да дам най-доброто от себе си. Ако успея да си спечеля трета каубойска шапка, ще е страхотно.”