Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можехме да сме дори още по-бързи в Q3, убеден е Райконен

Можехме да сме дори още по-бързи в Q3, убеден е Райконен

1350
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Алфа Ромео

Пето място на стартова решетка е най-добрият резултат за екипа на Алфа Ромео (който до миналия сезон бе Заубер) от Гран при на САЩ през 2013 г. Кими Райконен постигна точно това класиране в квалификацията на пистата Хокенхайм. Съотборникът му Антонио Джовинаци пък изпусна топ 10 за 0,01 сек!

„Класирането на кола на трета редица е положителен резултат, но точките не се дават в събота”, отбеляза шефът на Алфа Ромео в F1 Фредерик Васьор.

„Затова трябва да се съсредоточим върху работата си. Вървяхме много добре през уикенда досега и сме доволни от резултата в квалификацията. Времето е голямото неизвестно за състезанието. Точната стратегия ще е жизненоважна, ако завали.”

Райконен бе типично сдържан: заяви, че се радва на петата позиция на грида, но това все пак е само класиране в квалификация

„Част от напредъка ни се дължеше на малшанса на други. Все пак обиколките ни трябваше да са достатъчно добри и се справихме. Можехме да сме дори още по-бързи в Q3. Четвърто място вероятно бе постижима цел”, обясни финландецът.

„Много трудно е да се правят предвиждания въз основа на петъчната ни подготовка за състезанието, тъй като условията претърпяха сериозна промяна. И в надпреварата може да са съвсем други. Да видим какво ще стане, ако завали. Трудно ще е да се състезаваме срещу големите отбори, но ще дадем всичко от себе си.”

Джовинаци призна, че е почувствал разочарование заради изпускането на класиране в топ 10 за стотна от секундата.

„Важният ден обаче е неделя”, продължи той. „Уверен съм, че можем да вземем точки. С добър старт и хубава стратегия сме в състояние да участваме в битката. Никой не може да предскаже времето. Всичко може да стане, ако започне да вали. По принцип целта е и двете коли да са в точките, а ключът е да продължим да бележим прогрес.”