Начало Рали Още проблеми около рали Йордания 2011

Още проблеми около рали Йордания 2011

25
0
???? ????????

Опознавателните тренировки за предстоящото рали Йордания все още не могат да започнат. Причина е липсващото оборудване, което засега не може да бъде доставено на отборите.

Проблемите около тазгодишното издание на рали Йордания вместо да се решават, се задълбочават още повече. Започна се с това, че обичайният маршрут за достигане до дестинацията на надпреварата през Сирия не можеше да бъде използван. Причина са възникналите политически вълнения в страната.

Впоследствие бе измислен резервен маршрут през Мъртво море и крайна точка израелското пристанище Хайфа. Там трябваше да пристигне кораб с оборудване, включително и тренировъчните коли, още в неделя и в понеделник екипажите да започнат опознаване на етапите. Това обаче не се случи, тъй като корабът има механична повреда и се движи по-бавно, тъй като работи само единият му двигател.

В резултат се очаква оборудването (част от него са всички съоръжения за изграждане на сервизните зони на отделните отбори, инструменти, както и тренировъчните коли) да пристигне в Хайфа най-рано във вторник след 14 ч. местно време. Освен това след пристигането на израелското пристанище, оборудването трябва да се натовари на камиони, които да преминават през държавни граници, което допълнително ще забави пристигането му.

Единственото обнадеждаващо обстоятелство около надпреварата в Йордания е, че поне състезателните коли са транспортирани със самолет.

Заради закъснението в разписанието на рали Йордания, някои предварително планувани прояви вече бяха отменени.