Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още проблеми за тима на Уилямс

Още проблеми за тима на Уилямс

2375
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица, снимка: Майкъл Потс

В екипа на Уилямс имат още проблеми преди началото на новия сезон във Формула 1. Освен че закъсняха с пускането на новия болид FW42 на пистата, в Гроув си имат и неприятности с ФИА. Оказало се, че огледалата на автомобила трябва да бъдат променени.

В изпитанията на Каталуня екипът използва уникални вдлъбнати огледала. Според федерацията обаче те са направени по този начин с изцяло аеродинамична цел. А освен това пилотите не виждали почти нищо с тях какво се случва отзад.

Друг проблем при Уилямс се оказало и предното окачване, което според ФИА също е нелегално. При него са използвани 2 елемента вместо 1, като един от носачите реално функцията да насочва въздушния поток към по-ниско разположените дефлектори.

Техническият шеф на тима Пади Лоу определи колата като огромна стъпка напред. Подобно мнение изрази и Роберт Кубица, който отбеляза разликата спрямо миналогодишния автомобил.

„Според Кубица е много по-лесна за каране, заяви Лоу. – Можеш да контролираш износването на гумите, цялостния баланс и темпото си. Това описание определено не можехме да дадем за миналогодишния болид. А това е много окуражаващо.“