Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс не обясниха защо се е стигнало до забавянето

В Уилямс не обясниха защо се е стигнало до забавянето

821
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица на пистата днес, снимка: Уилямс

Заместник-шефът на екипа на Уилямс – Клер Уилямс, отказа да обясни защото точно се е стигнало до забавянето на появата на новата кола на пистата. FW42 стъпи на трасето едва вчера следобед, като титулярът Джордж Ръсел направи само 23 обиколки за проверка на системите.

Тимът от Гроув пропусна първите два 2 от изпитанията в Барселона и загуби много ценно време за изпробване на новия пакет и гумите на Пирели. Днес зад волана на болида ще бъдат Роберт Кубица и Ръсел. Клер се извини на целия отбор за случилото се.

„Много късно стана ясно, че няма да сме готови за шейкдауна и първия ден от тестовете . Мисля, че беше миналия петък (15 февруари), каза дъщерята на Франк Уилямс.

– След това мислехме, че ще можем да сглобим нещата за втория ден. Но частите не дойдоха толкова бързо, колкото се надявахме. Това доведе до пропускането и на 2-ия ден.

Няма да навлизам в детайли защо се случи всичко това. Не мисля, че е уместно да дискутираме какво се обърка. Наясно сме с някои от проблемите, които доведоха до него. Трябва да анализираме допълнително нещата и да коригираме каквото трябва, за да не се случва подобно нещо никога повече.“

Клер каза още, че в тима не само са разочаровани от забавянето, но са и изключително смутени. Защото това се случва на тим, който в последните около 40 години винаги е успявал да подготви колата за тестове. „Извинявам се на феновете ни и на хората в тима, добави Клер. – И може би най-вече на Джордж и Роберт, които очакваха да се качат в колата в понеделник.“

Ръсел, който кара новата кола вчера, призна, че е правил обиколки само за проверка на системите. И изобщо не е натискал и не е гонил време за обиколка. Затова и резултатът му е бил с 8 сек по-слаб от този на най-бързите.