Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още тим шефове посещавали Маранело

Още тим шефове посещавали Маранело

41
0
лого,Ферари

След като стана ясно, че Кристиян Хорнер се е срещнал с шефът на отдел човешки ресурси в Маранело, Марио Майрано, от италианските медии изпълзяха още информации, според които тим шефът на Ред Бул няма как да подпише с Ферари, защото е обвързан дългосрочно с Биковете.

Фактите обаче били, че през изминалите месеци от Ферари са провели множество разговори с кандидати за поста на тим шеф. Лука ди Монтедземоло имал свой фаворит, който обаче е подценяван в бранша. Според информация на Motorsport-Total.com пък Стефано Доменикали нямал никакви проблеми да напусне отбора, защото имал предложение за нова работа, която от семейна гледна точка било много по-удачна за него.

Продължава да се гадае, защо е било посещението на Хорнер в Маранело. Според италианските медии пътуването му е било свързано по-скоро с Ейдриян Нюи, с когото Хорнер е много близък. Според непотвърдени информации, договорите на двамата са обвързани.

В австрийските медии пък след края на 2012 г. се появи информацията, че дългосрочните договори на Хорнер и Нюи с Ред Бул са били продължени. Това обаче бе отречено енергично от д-р Хелмут Марко. Ако думите на „сивия кардинал“ в Ред Бул са верни, може да се размишлява върху възможността, Хорнер да е пътувал до Италия, за да повиши своята цена на пазара.