Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Осмото място бе максималното, смята Магнусен

Осмото място бе максималното, смята Магнусен

47
0
Кевин Магнусен,Хаас

Кевин Магнусен смята, че 8-ото място в Гран при на Русия е било максималното, което е можел да постигне с оглед на скоростта на колата. Пилотът на Хаас стартира от 5-а позиция, но в хода на състезанието бе изпреварен първо от Шарл Льоклер със Заубер, а после и от пилотите на Ред Бул. След това трябваше да се бори с тези на Форс Индия, които в крайна сметка успя да остави зад себе си.

„Беше тежко състезание, каза датчанинът. – Нямахме достатъчно скорост. И се озовах в позиция да се защитавам от пилотите на Форс Индия още от първата обиколка. Льоклер беше твърде бърз за нас.

Той ме изпревари и лесно са откъсна напред. Максималното, което можехме да направим, е да останем пред колите на Форс Индия. Като цяло темпото ни в квалификацията бе по-добро от това в състезанието.“

Другият пилот на американския тим Ромен Грожан завърши 11-и и не взе точки, но въпреки това с 4-те на Кевин отборът намали преднината на Рено на 11 точки в битката за 4-ото място при конструкторите.

„Отново спечелихме точки, коментира спортният шеф на тима Гюнтер Щайнер. – И двамата ни пилоти свършиха много добра работа. Завършихме почти на позициите, от които стартирахме, изключвайки двете коли на Ред Бул, за които знаехме, че ще минат пред нас. Почти бяхме най-добрите извън водещите 3 тима, но Льоклер свърши страхотна работа.“