Начало Други Оспорвани квалификации на Писта Стара Загора

Оспорвани квалификации на Писта Стара Загора

69
0

Оспорвани и динамични квалификации видяха зрителите днес на Писта Стара Загора, 3-и кръг от Български шампионат на затворен маршрут.

Стефан Панчугов от Казанлък с Хонда Сивик се нареди първи при серия „Спорт“. Във втората серия „Тунинг“, от полпозишън ще стартира Ангел Григорчев от София с Рено Клио, а в серия „Макси“, призьор бе Константин Маршавелов от Пловдив с Мицубиши Лансър Ево 10

Времената на всички екипи днес бяха изключително близки, което предполага особено оспорвана надпревара утре, подчертаха организаторите от АСК „Стара Загора“. От старозагорския клуб по автомобилизъм са категорични, че състезанието ще е зрелищно както за състезателите, така и за публиката. 

Засилени са мерките за сигурност, като те целят да бъде максимално обезопасено трасето на рали състезанието. Зрителите ще имат възможност да се настанят в зоните, минути преди началото на състезанието. 

Пряко с организацията се занимават АСК „Стара Загора“ и Българската федерация по автомобилен спорт, с подкрепата на Община Стара Загора.“Писта Стара Загора“ подкрепя инициативата „Аз съм бъдещето! Пази ме!“, в памет на малкия Паоло от Стара Загора, както и на всички загинали при автомобилни инциденти.