Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Остин с шоу през юни за популяризирането на Формула 1

Остин с шоу през юни за популяризирането на Формула 1

34
0
Гран при на САЩ,Остин,Тексас

С комбинация от културно и спортно мероприятие организаторите на състезанието в Остин, щата Тексас, смятат да популяризират събитието преди официалното откриване на трасето. На 17 юни ще се проведе Formula Expo, което да трябва да запознае посетителите с явлението Гран при.

„Искаме да обясним на всички, които ще дойдат на нашето събитие, защо Формула 1 е най-популярният моторен спорт в световен мащаб“, обясни инициаторът Йън Уейтмън. За него е ясно, че за да се покрият разходите и да се привлече достатъчно публика, американците трябва да бъдат просветени.

На множество сцени ще се изпълнява музика на живо, а около тях ще бъдат изложени болиди от Формула 1. Освен това ще има и симулатори, на които феновете ще могат да се докоснат до спорта и ще започне предварителната разпродажба на билети за първото състезание на Circuit of the Americas.

„Искаме да представим на хората колите, техниката, личностите и историята, за да може хората да се запознаят обстойно с Гран при“, заяви и шефът на пистата Стив Секстън.