Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Андрети не са отхвърляли покана на ФОМ за среща, имейлът отишъл...

От Андрети не са отхвърляли покана на ФОМ за среща, имейлът отишъл в спам фолдър

1133
0
Maйкъл Андрети
Maйкъл Андрети; снимка Индикар

Отхвърлянето на Андрети Кадилак за участие във Формула 1 потъна в бурята около преминаването на Люис Хамилтън във Ферари от следващия сезон. От проекта обаче напомниха за себе си, уточнявайки някои от заключенията, направени от Гран при по-рано тази седмица.

В сряда ръководството на Формула 1 от страна на Либърти Медия оповести заключенията от проверките си и отхвърли официално проекта. Първата реакция бе на Марио Андрети. Легендарният бивш пилот написа в социалните мрежи, че е съсипан и нищо повече няма да каже, защото не намира думи. Такива намериха обаче пилоти от Съединените щати, които нарекоха заключенията на F1 „тъпи, презрителни и обидни“. Едно от тях бе, че според ръководството на Гран при Андрети няма да успее да създаде достатъчно конкурентоспособен автомобил, както и че няма да се справи с конструирането на два напълно нови болида. Има се предвид за сезон 2025 и след това още една кола за 2026 г. Тогава влизат в сила новите правила за задвижващите системи, които ще повлияят и на автомобилите.

В изложението на F1 бе посочено също така, че никой от Андрети не е отговорил и не се е явил на покана от страна на ФОМ за лична среща в Лондон, Великобритания. Такава покана била изпратена на 12 декември миналата година.

Самият екип на Андрети направи съвсем кратко изявление непосредствено след оповестяване заключенията на F1. Сега от проекта уточниха по-подробно две неща – че работят за участие през 2026 г. и не са отхвърляли покана за среща, тъй като не са получили такава.

Изявлението на Андрети Кадилак гласи:

„Когато Андрети Кадилак започна участието си в обявения от ФИА процес преди почти цяла година, посочихме като предпочитана година за начало на участието 2025-та. ФИА одобри молбата ни без конкретно да посочва дали нейното разрешение за участие е за 2025 или 2026 г. Андрети Кадилак от много месеци работи с цел да влезе в шампионата през 2026 г. Присъствието на 2025-та в документите на проекта е резултат от това колко дълъг е процесът.“

„Не сме знаели за изпратена покана за среща и не бихме отказали среща с Формула Уан Мениджмънт. Лично виждане за обсъждане на комерсиалните въпроси би било и остава от най-голяма важност за Андрети Кадилак. Приветстваме възможността да се срещнем с Формула Уан Мениджмънт и сме им писали, изразявайки интереса си в това отношение.“

В края на изявлението си от Андрети посочват още веднъж, че продължават да работят без забавяне.

Междувременно стана ясно, че имейлът, с който от ФОМ канели Андрети на среща, е бил изпратен от служител на компанията, а не от Стефано Доменикали. Освен това писмото е попаднало в спам фолдър. То е открито впоследствие. След като от Андрети са прочели заключенията и решението на F1 са търсили в системите си и са го намерили.