Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари са увеличили мощността на двигателя си с 5 к.с. в...

От Ферари са увеличили мощността на двигателя си с 5 к.с. в Австралия

4529
0
Ферари
Ферари празнува победата на Льоклер в Австралия; снимка: Ферари

Тимът на Ферари е увеличил мощността на задвижващата си система в Австралия с 5 конски сили. Преди уикенда в Мелбърн се появи информация, че Скудерията възнамерява да приключи всички проверки преди да пристъпи към повишаване мощността на агрегата. Според плановете в Маранело преминаването на по-високи режими трябва да се състои в Испания, стига всичко преди това да е приключило без съществени грижи. В италиански медии се твърди, че първата стъпка е направена още на пистата Албърт парк. Засега не е ясно дали на Имола ще се използва този режим или предходния от Бахрейн и Саудитска Арабия.

Част от доброто протичане на уикенда в Мелбърн се дължи на силната подготовка. Благодарение на продължителна работа в симулатора са били намерени достатъчно добри базови настройки за F1-75. Автомобилът по принцип отговаря на промените според очакванията на инженерите, а самите изменения са били малки.

В събота е било решено мощността на задвижващата система да бъде качена с 5 конски сили

Това е следствие както от проверките на Ферари на агрегата, така и в отговор на скоростта на Ред Бул на правите. Приоритет в тима обаче остава приключването на проверките за надеждността на мотора пред необмислено гонене на повече мощност. Според изчисленията малкото увеличение е допринесло за над десета от секундата по-добри времена.

Същевременно пилотите на Ферари не са особено притеснени от подскачането на колите си, което изглеждаше доста сериозно в Австралия.

„Отстрани изглежда зле, но мен лично не ме притеснява особено по отношение на представянето“, заяви Шарл Льоклер, който вчера записа втората си победа за сезона. „Не знам защо нямам толкова висока чувствителност относно подскачането.

В международната преса Льоклер бе определен след успеха си в Мелбърн като „неудържим, в своя собствена класа, безупречен, безгрешен и недостижим“. Матия Биното, също както и самият пилот, отбеляза, че това бе едва третото състезание от сезона

„Не е необходима чак толкова бурна радост. Много сме доволни – винаги е страхотно да спечелиш. Целият ни отбор го заслужава, защото си изгради правилния подход да се справя с трудните моменти и да извлича максимума от всяка възможност. Стартът на сезона бе положителен и работата от последните няколко месеца ни се отплаща. Ще продължим да се концентрираме върху себе си и да вървим състезание за състезание“, допълни шефът на Ферари във Формула 1.